Коприва с орехи и праз

Марио НиколовМарио НиколовНовак
22/09/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо141
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • коприва - ½ кг млада
  • ориз - 2 с.л.
  • праз - 1 стрък или 2 глави кромид лук
  • растително масло - 5 - 6 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • орехи - 4 с.л. счукани
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • оцет - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената коприва се залива с 2 чаени чаши подсолена кипяща вода и се вари до омекване.

Отцежда се от водата и се стрива с джурило, наръсва се с брашното и постепенно се добавя водата. Като кипне, към копривата се прибавя оризът.

Отделно в разтителното масло се запържва ситно нарязаният праз, оцветява се с червения пипер и се изсипва в ястието.

При оттеглянето му от огъня се прибавят орехите. Ястието се поднася студено със счукан в сол чесън и оцет за добавка по желание.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар