Пилаф с агнешко

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Пилаф с агнешко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • лук - 2 големи глави, нарязани
  • зехтин - 4 с.л.
  • агнешко - 1 кг нарязано на кубчета
  • домати - 3 броя белени и нарязани
  • кедрови ядки - 2 с.л.
  • стафиди - 3 с.л.
  • чушки - 1 зелена
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч. дългозърнест
  • магданоз - 1/2 връзка
  • бульон - 3 ч.ч. говежди
  • сол
  • черен пипер
  • канела - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете лука в зехтина в тенджера до златисто. Добавете агнешкото и запържете, докато се зачерви. Подправете със сол, черен пипер и канела.

Добавете доматите, кедровите ядки, стафидите, нарязаната чушка и разбъркайте. Покрийте съда и гответе на слаб котлона около 10 минути.

Прибавете ориза, а след няколко минути - магданоза и бульона. Гответе на слаб котлон около 30 минути, докато агнешкото стане крехко, а оризът поеме течността.

Поднесете пилафа с агнешко с кисело мляко, разбито с няколко скилидки чукан чесън.

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: