Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Огретен»Огретен от карфиол и шунка

Огретен от карфиол и шунка

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Огретен от карфиол и шунка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • шунка - 250 г
  • карфиол - 1 глава
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • масло - 1/2 пакетче
  • жълтъци - 2 бр.
  • галета - 3 - 4 с.л.
  • кашкавал - 4 с.л. настърган
  • брашно
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете карфиола за 15 минути в подсолена вода, подкиселена в 1 ч.л. оцет. Отцедете и го накъсайте на розички.

Нарежете лука на ситно и го запържете в половината от маслото. Добавете карфиола и нарязаната на кубчета шунка.

Поставете сместа в намазнена тава. Размийте 1 с.л. брашно в млякото, смесете с разбитите жълтъци и щипка сол.

Сварете млякото на тих огън за 3-4 минути, като бъркате непрекъснато. Излейте соса върху карфиола и шунката, загладете и поръсете с галета.

Наредете отгоре парченца от останалото масло. Печете ястието за 20-25 минути в умерена фурна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: