Пиле огретен

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
422
301
18/09/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 118
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Огретен

Начин на приготвяне

Отделете вътрешностите на пилето. Нарежете пилето на едри парчета и ги сложете във вряща подсолена вода, варете до омекване.

След около 30 минути от началото на варенето се добавят едро нарязаните гъби. Извадете свареното месо и го нарежете на дребни парчета. Смесете ги с гъбите, черен пипер и сол.

Разстелете половината от ориза на дъното на намазнена тава, върху него наредете месото и покрийте с останалия ориз. Полейте с 3.5 ч.ч. бульон от варенето на пилето.

Печете в умерено загрята фунра, докато оризът набъбне достатъчно и абсорбира течността. Залейте с разбитите в млякото яйца и щипка сол. Отгоре наредете нарязано на малки парченца масло.

Печете още 10-тина минути, за да хване заливката коричка. След това извадете от фурната и поръсете с кашкавала. Поднесете със салата по избор.

Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
47.99 лв.
Виж ››

Само си представете как влизате в кухнята и отваряте фурната, от която се носи невероятен аромат на вкусната гозба, която сте приготвили в новата си алуминиева тава. А защо не и сладкиш, с който да поглезите любимите си хора? Вашата квадратна тава с незалепващо покритие ще ви бъде верен помощник в тази мисия.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар