Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Гъше месо»Печена гъска»Пълнена гъска с кайма и стафиди

Пълнена гъска с кайма и стафиди

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Пълнена гъска с кайма и стафиди2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
220 мин.
Порции
8
"Колкото повече ароматен пълнеж сложите в гъската, толкова по-вероятно е да отлети от чинията в устата за нула време"

Необходими продукти

  • гъска - 1 бр.
  • кайма - 200 г телешка
  • целина - 3 - 4 стръка
  • лук - 1 глава
  • стафиди - 3 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз
  • масло - 1/3 пакетче
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото и в него запържете зелените листа от целината и ситно нарязания лук, овкусени с малко сол.

Прибавете каймата и пържете още няколко минути, докато побелее. Махнете сместа от огъня и щом се поохлади, добавете яйцето, нарязания магданоз, стафидите, черен пипер и сол на вкус.

Разбъркайте плънката. Овкусете със сол и наръсете с лимонов сок коремната кухина на гъската.

Напълнете я с плънката и зашийте отвора.

Печете гъската, като я обръщате, за да се зачерви равномерно от всички страни. Ако е необходимо поливайте с малко вино, за да не прегори.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: