Начин на приготвяне
Изчистеният фасул се измива и нарязва и се слага да ври. Към възврелия фасул се прибавя керевизът (корените). Оставя се да ври до омекване. За доливане се използва вряла вода.
Когато фасулът омекне, се прави запръжка от нарязан на дребно лук, скълцан ситно морков, които се слагат в кипящо олио. Задушават се, докато придобият стъклен вид. Прибавя се брашното и като стане златисто се прибавя доматено пюре.
Полученото се разбърква с бульон от фасула, докато се разреди. Сипва се към общата чорба. След като се свари се прави застройка и се подправя на сол и киселина.
Коментари
Не че не става ,ял съм я и така, ама после оцета не върви на запържвано-то нали яхнията се запържва, а какъв оцет на яхния :)
И тъй като е супа, аз и слагам също и ориз :)