Кебапчета от ориз

27/10/2012
фифи
отфифиНовак
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции20 броя
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 198
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лук - 3 глави
  • яйца - 4 бр.
  • копър - 1 връзка
  • индийско орехче
  • черен пипер
  • сол
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистеният и измит ориз се вари в 4 ч ч. вода. Когато се свари, се прецежда през гевгира и се оставя настрани.

Отделно в олиото се изпържват нарязаните на ситно глави лук, докато добият кафеникав цвят.

После се изсипват при ориза, добавят се 2 яйца, нарязаният на ситно копър, настърганото индийско орехче, черният пипер, солта, и толкова галета, че да се получи гъста каша. От сместа се правят кебапчета.

От другите 2 яйца и галета се забърква смес за панировка, в която се овалват оризовите кебапчета и се пържат в сгорещено олио. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар