Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с кисело зеле и картофи

Мусака с кисело зеле и картофи

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307137
Мусака с кисело зеле и картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8-10
"Разкошна вегетарианска мусака, който ще се услади дори и на заклетите любители на мръвката"

Необходими продукти

  • кисело зеле - 1/2 зелка
  • картофи - 800 г
  • чушки - 1 червена
  • яйца - 3 - 4 броя
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на кръгчета картофите. Изпържете ги за кратко само от едната страна.

Скълцаното кисело зеле задушете в сгорещена мазнина заедно с нарязаната чушка и малко зелев сок. Щом е готово, овкусете с подправките.

В подмазнена тавичка подредете половината картофи, отгоре разпределете и направете трети ред от останалите картофи.

Полейте с малко олио отгоре. Разбийте яйцата, заедно с млякото и брашното. Залейте мусаката и сложете да се пече в умерено загряна фурна до приятен загар.

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

вал
вал
много неграмотно написано
16.03.2014 19:57
1