Направих кюфтетата от тиквички точно по рецептата и станаха страхотни.Овалването в брашното беше малко проблем,понеже се разпадаха. Успях да ги оформя като кюфтета като загребвах само от тиквичките без течността ,която се образува в купата(от яйцата и сока от тиквички)На края оставих малко от настърганите тиквички и заедно с течността и малко брашно направих като каша и ги изпържих.И двата варианта ми харесаха.Опитайте:)
26.08.2013 22:16
1
Antoaneta
Нека споделя своя опит за тези кюфтета.Дали ще го вземете предвид е ваше решение.Към тази рецепта,но без да се изстисква водата от тиквичките, защото тя е полезна и здравословна - та към тази рецепта добавям сирене или извара,а също така и около 1-2 кафени чашки пшеничен грис.Може и 1 връзка магданоз да се прибави.От него кюфтенцата стават пръхкави и още по- вкусни.Сместа трябва да е с консистенция на рядко кексово тесто.Приятен апетит!
24.08.2013 12:58
1
3
Бабата на Алекс
От тази рецепта няма да станат никакви кюфтета.Настърганите тиквички се осоляват леко и престояват около половин час.Изстискват се.Към тях се добавя ситно нарязан лук копър магданоз 3бр. яйца натрошено сирене черен пипер.Брашното в тази смес е около една чаша.От тази гъста каша се взема с лъжица оформя се кюфтенце и се пържи в гореща мазнина.
Тази рецепта коментираха
Подобни рецепти
Последно коментирани от категорията