Много моля, не публикувайте рецепти, които не сте изпробвали да сготвите сами. От тази рецепта освен ядове, друго не видях. Всичко стана на безумна каша, напоена с олио.
03.07.2022 15:04
Грета
Здравейте мили хора!
Не се косете, защото иначе манджите ви никога няма да се получат. И най-неопитната домакиня може и трябва да импровизира и не трябва да разчита на това, че ястието ще се получи, ако го направи точно както е описано в рецептата. Освен това и факторите като вид и качество на продуктите, с които разполагаме, фурна, котлон, съд и т.н. винаги играят голяма роля. А и да не се получи от първия път, голяма работа, всеки опит е от полза. Лично аз поддържам тезата, че хубавите неща винаги никога не стават от 1. път :-)
Предоставям ви моя вариант на кюфтенцата, които направих тази вечер и които станаха много по-вкусни отколкото очаквах.
Поварете обелените патладжани за не повече от 10-12 мин. за да не станат на каша. След това ги нарежете на много ситни парченца. Тиквичките обелете и настържете на едрото ренде. Към сместа прибавете само 1 яйце, но вместо брашно, сложете поне 5-6 пълни супени лъжици с галета. Прибавете също 2 скилидки пресован чесън, копър и магданоз.
Сместа става доста мека въпреки всичко. Ако не успеете да оформите кюфтенцата и сместа ви лепне по ръцете, просто прибавете още малко галета. Накрая оваляйте само в галета, иначе рискувате кюфтенцата да се разложат в белтъка. Ако не се получава с ръка, помогнете си с метална намокрена лъжица. Пържете в силно загрято растително масло. Когато станат готови, ги поставете вържу парченце от кухненско руло, за да се отцедят от мазнината - тиквичките и патладжаните винаги поемат доста от нея. И на финала гарнирайте със сос от кисело мляко и пресен копър, много е вкусно!
13.07.2015 22:16
4
1
Минка
Обидно ми е да чета как се нагрубявате. Ясно е, че рецептата не е точна, а по въпроса за кълцането на тиквичките си е тест за интелигентност.
14.06.2012 16:21
2
Ани
Написано е, тиквичките са сурови. Как от сурови нищо да не става? Тиквените кюфтета се правят от сурови тиквички. Патладжаните сигурно по-бавно се поддават на термична обработка. Ще пробвам рецептата, много ми харесва! Тиквичките се настъргват и посоляват, оставят се да се изцедят добре. Патладжаните също трябва да се изцедят, за да падне горчилката.
12.06.2012 20:12
2
1
тин
Направих кюфтетата. Тиквичките също леко сварих, защото със сурови нищо не става. Самата смес стана водна и за това прибавих галета - 5 супени лъжици.
За това, много Ви моля, пишете изпробвани рецепти.
05.09.2011 20:01
мария
Всички сте много зле, срамота колко сте прости.
05.09.2011 02:02
гериториа
Ами то, ако е трябвало да се варят, щяха да напишат сварете тиквичките и патладжана, мисля аз.
22.08.2011 18:21
1
Тин
Рецептите пишете както трябва.
Как кълцаме тиквичките ? Леко сварени или сурови ?
22.08.2011 17:18
Гериториа
Ми, то си пише накълцайте ги с почистените тиквички, значи и тиквичките кълцайте. То тука за начинаещи готвачи ли е ? Чак пък толкова, май искате да дойдат да ви сготвят ?
22.08.2011 16:56
1
тин
Патладжаните леко сварени, а тиквичките - леко сварени или сурови ? А, че са нарязани на ситно, това ми е ясно.
22.08.2011 15:21
Дебелата Берта
Скълцайте патладжаните много ситно заедно с почистените тиквички - пише. И патладжаните, и тиквичките се скълцват ситно. Наистина ли не разбирате ?
22.08.2011 13:45
тин
Тиквичките почистени и после, обяснете!
Обелени, настъргани, сурови - как се слагат ?
Обяснете.
Не се косете, защото иначе манджите ви никога няма да се получат. И най-неопитната домакиня може и трябва да импровизира и не трябва да разчита на това, че ястието ще се получи, ако го направи точно както е описано в рецептата. Освен това и факторите като вид и качество на продуктите, с които разполагаме, фурна, котлон, съд и т.н. винаги играят голяма роля. А и да не се получи от първия път, голяма работа, всеки опит е от полза. Лично аз поддържам тезата, че хубавите неща винаги никога не стават от 1. път :-)
Предоставям ви моя вариант на кюфтенцата, които направих тази вечер и които станаха много по-вкусни отколкото очаквах.
Поварете обелените патладжани за не повече от 10-12 мин. за да не станат на каша. След това ги нарежете на много ситни парченца. Тиквичките обелете и настържете на едрото ренде. Към сместа прибавете само 1 яйце, но вместо брашно, сложете поне 5-6 пълни супени лъжици с галета. Прибавете също 2 скилидки пресован чесън, копър и магданоз.
Сместа става доста мека въпреки всичко. Ако не успеете да оформите кюфтенцата и сместа ви лепне по ръцете, просто прибавете още малко галета. Накрая оваляйте само в галета, иначе рискувате кюфтенцата да се разложат в белтъка. Ако не се получава с ръка, помогнете си с метална намокрена лъжица. Пържете в силно загрято растително масло. Когато станат готови, ги поставете вържу парченце от кухненско руло, за да се отцедят от мазнината - тиквичките и патладжаните винаги поемат доста от нея. И на финала гарнирайте със сос от кисело мляко и пресен копър, много е вкусно!
За това, много Ви моля, пишете изпробвани рецепти.
Как кълцаме тиквичките ? Леко сварени или сурови ?
Обелени, настъргани, сурови - как се слагат ?
Обяснете.