Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Тази рецепта коментираха

Анонимен
Az
Az
Аман от грешни рецепти и информации за всичко из нета.
Това си е борово сладко и някои го наричат мед, но събирането на прашец и т.н. всичко необходимо от боровете, когато цъфтят ОТ ПЧЕЛИТЕ !!! си е истинският мед.
НЕ се изхвърля никаква вода !!! в противен случай правите една ненужна сладка вода и всички лечебни качества на продукта .., за които се борите - ги изхвърляте с тази безумна смяна на водата, който не знам, кой нашенски идиот е родил и нацвъкал навсякъде из нета ! Когато приготвяте чай от борови връхчета - забележете :) НЕ изхвърляте водата !!! ;)
Рецептата, по която ние правим от както се помним е:
Ако е за връхчета е 90 бр. за 1 литър и 1/2 вода, 1 кг. захар и накрая лимонена киселина.
Ако са шишарки: 150 бр.
Както и за чай - се сушат връхчетата, а за чая е наложително да поврат около 10-15 мин.( не само запарят, както на повечето растения ).
С боровите връхчета няма да се наложи да ликвидирате имунната система на детето си като му вадите сливиците или го убивате тровейки го с медикаменти, а дори напротив.., помагат вкл. и на пушачите !
27.03.2014 17:26
30
7
3
Покажи всички подкоментари
Кристина
Кристина
Здравейте, по кое време през годината е най-добре се берат боровите връхчета?
25.09.2013 14:56
15
3
2
Покажи всички подкоментари
tana
tana
никога не хвърлям първата вода
28.05.2013 07:52
14
1
ГАЛИНА
ГАЛИНА
КАКЪВ Е СМИСЪЛЪТ ПЪРВАТА ВОДА ДА СЕ ИЗХВЪРЛЯ ? МИСЛЯ , ЧЕ ТИ ИЗХВЪРЛЯШ ВСИЧКО ЦЕННО ! НЕ СЪМ СИГУРНА , НО КАТО СЕ ЗАМИСЛИ ЧОВЕК.....
22.02.2012 17:59
11
1
Покажи всички подкоментари
Пчелар
Пчелар
Само за сведение:
1. Пчелите много рядко събират прашец от бор.
2. Пчелите не произвеждат мед от прашец,пчелите използват прашеца
за храна за бебетата,/т.н. пило/, и за храна за себе си, прашеца е белтъчната част на храната им а меда е въглехидратната.
3. НЯМА БОРОВ МЕД ПРОИЗВЕДЕН ОТ ПЧЕЛИ
08.04.2014 20:52
10
5
2
Покажи всички подкоментари
Христо
Христо
Същото може да се направи и от малките зелени шишарки, докато са в млечна зрялост. По този начин не се унищожават борчетата. Мойта рецепта е: Набирате шишарки, заливате ги до покриване след еднократно изплакване със студена вода и варите докато омекнат. После прецеждате водата и колкото вода изцедите, слагате и толкова захар. Следва варене като за сладко, разбира се с лимонената киселина и разливане в сухи бурканчета.
06.05.2012 21:08
10
1
Покажи всички подкоментари
Ева
Ева
Точно това е истинската рецепта за мед от боровите връхчета (шишарки). Смисълът от смяната на водата и повторно изваряване с нова вода е, че така се отстраняват горчивите вещества.
Между другото, мед не се нарича само полученото от пчелите.
15.05.2013 21:50
9
8
Богомил
Богомил
ТОВА Е БОРОВ МЕЛ НЕ Е МЕД ПЧЕЛА ПО БОР НЯКОИ ДА Е ВИДЯЛ СПРЕТЕ ДА СЕ ИЗЛАГАТЕ
04.03.2013 21:57
4
6
2
Покажи всички подкоментари
kffffffffffffffyt
kffffffffffffffyt
Vsyaka godina prez yuni pravya borov med ot zelenite shisharki, kato izlivam parvata voda.
09.06.2015 17:02
3
Мирена
Мирена
струва си да се опита, и освен вкусно е и супер лечебно.
02.05.2012 13:29
2
1
Borislava Dimitrova
Borislava Dimitrova
Така го приготвих и аз и е винаги ефикасен при кашлица.
13.05.2018 21:34
1
1
Мая Ст.З.
Мая Ст.З.
Баба ми правеше тази рецепта. Знам, че става хубав този мед, струва си. Прави се от зелените връхчета като са още млади. Харесва ми.
18.01.2011 01:43