от това количество мляко ще излезе точно 150 гр.сирене
31.10.2013 13:36
ангелина
рецептата е правилна но катосе претисне ипосле се изкарва от тензуха се слага в тава исе реже по избор исе поръсва отгоре със едра сол по малко престоява малко и после се обръща от другата страна не се слага във млекото сол моята баба го прави така
31.10.2013 13:19
ива
да бе и бегом в тоалетната
23.10.2013 21:45
2
Ив
Може ли рецепта за кашкавал?
23.10.2013 16:04
2
1
ДИД
Има го в същия сайт;прясно мляко - 4 лсол - 4 с.л.мая - 15 капки за сиренелимонена киселина - 1 с.л.
Приготвяне на Домашен кашкавал
Сложете прясното мляко в съд на котлона да кипне и сложете солта.
Разбъркайте и оставете да се вари 5 минути.
След това добавете 15 капки мая за сирене, разбъркайте и оставете да ври още 10 минути.
Накрая добавете лимонената киселина и оставете да къкри за още 15 минути.
Още докато сместа е топла я изсипете в тензух и хубаво я притиснете.
Оставете така за 2 часа, след което преместете в хладилник.
Домашният кашкавал е готов за консумация след 2 дена.
Приготвяне на Домашен кашкавал
Сложете прясното мляко в съд на котлона да кипне и сложете солта.
Разбъркайте и оставете да се вари 5 минути.
След това добавете 15 капки мая за сирене, разбъркайте и оставете да ври още 10 минути.
Накрая добавете лимонената киселина и оставете да къкри за още 15 минути.
Още докато сместа е топла я изсипете в тензух и хубаво я притиснете.
Оставете така за 2 часа, след което преместете в хладилник.
Домашният кашкавал е готов за консумация след 2 дена.