Тази рецепта коментираха

Анонимен
pepi
pepi
от това количество мляко ще излезе точно 150 гр.сирене
31.10.2013 13:36
ангелина
ангелина
рецептата е правилна но катосе претисне ипосле се изкарва от тензуха се слага в тава исе реже по избор исе поръсва отгоре със едра сол по малко престоява малко и после се обръща от другата страна не се слага във млекото сол моята баба го прави така
31.10.2013 13:19
ива
ива
да бе и бегом в тоалетната
23.10.2013 21:45
2
Ив
Ив
Може ли рецепта за кашкавал?
23.10.2013 16:04
2
1
ДИД
ДИД
Има го в същия сайт;прясно мляко - 4 лсол - 4 с.л.мая - 15 капки за сиренелимонена киселина - 1 с.л.


Приготвяне на Домашен кашкавал

Сложете прясното мляко в съд на котлона да кипне и сложете солта.

Разбъркайте и оставете да се вари 5 минути.

След това добавете 15 капки мая за сирене, разбъркайте и оставете да ври още 10 минути.

Накрая добавете лимонената киселина и оставете да къкри за още 15 минути.

Още докато сместа е топла я изсипете в тензух и хубаво я притиснете.

Оставете така за 2 часа, след което преместете в хладилник.

Домашният кашкавал е готов за консумация след 2 дена.
29.10.2014 18:57
1