Тази рецепта коментираха

Анонимен
bai val4o
bai val4o
Тази рецепта определено не се прави така - китайският ориз се вари на пара. После се запържва яйцето, после месо и т.н. , но в домапни условия не става, защото китайците готвят на много силен огън.... работил съм в китайски, като готвач ;)
Ако следвам тази рецепта, ще стане един бъркоч......
13.07.2013 18:17
9
2
1
Наско
Наско
Моля те, напиши как се вари ориз на пара като в тези ресторанти. Както ти си го варил.
08.09.2014 13:28
3
1
поли
поли
ясно е ,че месото се запържва...това става преди ориза да се запържи
22.05.2013 21:34
1
мъж
мъж
От мъж за жени :)
300 грама дългозърнест ориз Ънкъл Бенс се сварява за 15 минути в предварително кипяща вода. Сваляте и в гевгира и след отцеждане малко моркови на едро с рендето. Запържване до бяло на 1/2 пилешки гърди на силен котлон. 80 грама олио загряти до пушек и прибавяте ориза с морковите и така 5 минути и бъркате постоянно и добавяте гъби от консерва и бъркате пак още 5 мин. на слаб котлон. 2 яйца добре разбити се прибавят на 10-тата минута и още 1 мин. бъркане. Сваляте, пресипвате в купа и докато е топло соев сос на вкус и сервирате с нарязани на ленти за "пиниз" 1 стрък зелен лук.
В голяма дълга чаша сипвате бира с 4 см. пяна, секси облечени и сервирате и се наслажсавайте на удоволствието!
Успех!
03.03.2013 14:33
27
Незнайка
Незнайка
Ползвам бланширан ориз. Сварявам го в повечко вода и сол до готовност. След като го отцедя добре, започвам пърженето. Обикновено купувам 2-3 готови пилешки шишчета на скара, нарязвам ги на ситно и леко запържвам. Добавям и сурови моркови, нарязани на пръчици, замразен грах - съвсем мъничко - за пиниз, зелен лук и накрая поднасям със соев сос.
16.12.2012 16:49
Радина
Радина
Рецептата е много хубава,а ориза стана много вкусен :)
16.12.2012 16:37
8
Донкова
Донкова
Получи ми се супер и стана любимото ястие на мъжа ми.БЛАГОДАРЯ за рецептата!
30.11.2012 16:37
3
владислав василев
владислав василев
ориза малко ми се слепи и е леко мазничък но иначе добре

08.02.2012 15:20
Ico i Maia
Ico i Maia
Манджата стана супер. Вариш ориза до полуготово състояние и после изпълняваш следващите стъпки от процедурата. Успех на всички!
28.01.2012 01:43
2
2
milen
milen
Зорница май забрави да споменеш, че месото се добавя към ориза.
20.04.2011 01:23
2
Зорница
Зорница
Месото се нарязва на ленти или кубчета и се маринова с малко натурално нишесте и малко сол. След това се запържва в повече сгорещено олио, после се отцежда. Оризът се слага да заври във вряла вода и се бърка като огъня не трябва да е много силен. След това се залива със студена вода да се охладии се отцежда. В тиган се загрява олио и се изсипва разбитото яйце на тънка струя като се бърка с черпак да стане на конци. После се добавят и зеленчуците( зеле, морков суров, нарязан на тънки ивици, грах сварен, царевица консерва)бъркат се 30-40 сек. и се слага натриев глутамат или уей джин има го по големите градове в китайски магазини(слага се 1 щипка). Добавят се гъбите, за предпочитане пресни печурки или китайски черни гъби, ако има предварително накиснати в студена вода. През цялото време трябва да се бърка. След това се добавя ориза и пак малко глутамат, сол и се напръсква с бяло вино. Разбърква се хубаво. Това е цялата философия на ориза. Да ви е сладко.
06.03.2011 18:54
3
Badov
Badov
Не знам кой е успял да направи тази рецепта. Аз пробвах два пъти, резултатът беше нулев. Не пише колко се вари ориза, месото запържва ли се. Който е публикувал рецептата, само той си знае как се приготвя.
27.02.2011 22:28
5
2
едок нпи
едок нпи
Благодаря много, аз успях да я направя и стана все едно съм китаец. благодаря.
06.02.2011 18:32
1
6
Аз
Аз
Месото как се добавя, просто така сурово, не се ли запържва предварително и то ?
04.02.2011 11:12
2
4