Аз използвам вместо тензух,/който ми мирише неприятно/постоянен филтър от машина за шварц кафе. Така за около 5 часа имам цедено мляко. Ако по същия начин изцедиш заквасена сметана, получаваш чудесно сирене тип Маскарпоне, но ти излиза много по изгодно!Такива филтри има в Пикадили, Кмауфланд...въобще, намират се.Чудесно лято се очертава!
03.06.2013 03:20
1
Биляна
Тензух е ситна марля. Служи за изцеждане на киселото мляко. Същия ефект ще постигнеш и ако го сложиш върху сухи филии хляб. :) Баба ти не ти ли е правила домашно сиренце като си била малка? :)
02.06.2013 11:37
1
Марги Ованесян
И къде да я намеря тази торбичка от тензух и каква роля играе тя? :)
Тази рецепта коментираха
Подобни рецепти
Последно коментирани от категорията