Пилешко в гювечета

03/07/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Нагостете гостите си с вкусни пилешки гювечета и те няма да искат да си тръгнат!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо33 760
  • Преглеждания за месеца263
  • Преглеждания за седмицата79
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 400 г
  • чушки - 2 зелени и 2 червени пиперки
  • лук - 2 глави, средни
  • моркови - 2 броя
  • кашкавал - 150 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол - на вкус
  • захар - 1 с.л.
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • черен пипер
  • олио - 5 с.л.
  • магданоз - накълцан за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото на късове, овкусете го със сол и черен пипер и го запържете в олиото. Щом си смени цвета, добавете нарязания на полумесеци лук, моркови - на кръгчета и задушавайте, докато омекне. Добавете виното и изчакайте да се поизпари, като разбърквате. Сипете захарта и карамелизирайте леко.

Нарежете чушките на лентички. Разпределете лука и пилето в гювечета, в които предварително сте сложили по парче кашкавал. Отгоре прибавете от чушките и леко разбъркайте. Поръсете с черен пипер и сол, похлупете и сложете да се пече за 20 минути в предварително загрята умерена фурна.подобни рецепти тук
5 9
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Димитрова
Димитрова
03.09.2013 21:26
Когато се приготвя ястие в гювече никога не се загрява фурната предварително.Йенски и глинени съдове се нагряват постепенно.
7
0
nasko
nasko
03.09.2013 21:22
Страхотно предложение!!!!!! Опитайте, стават чудестни.
0
0
Веси
Веси
24.07.2013 09:17
Изглежда много добре.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв