Крем с вино

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Крем с вино1 / 2
16/09/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6-8 бр.

Необходими Продукти

  • яйца - 4 броя
  • захар - 250 г
  • сол - 1 щипка
  • бяло вино - 250 мл
  • лимони - 1 броя
  • вода - 250 мл
  • брашно - 40 г
  • портокали - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата, захарта, щипка сол, виното и 1/2 ч.л. лимонова кора се разбиват на водна баня или на слаб огън.

Във врящата вода се изсипва размитото брашно. Дърпа се от огъня и се прибавят лимоновият и портокаловият сок.

Тази смес се съединява с яйчената смес, като се разбива добре.

Изсипва се в изплакнати със студена вода малки панички. Вместо портокалов сок може да се използва 1 чашка ром или коняк.

Кремът се охлажда и се поднася, обърнат и гарниран със сладко и плодове по желание.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: