ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Паламуд във фолио

Паламуд във фолио

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
6322k324k
Паламуд във фолио
17/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6-8
"Овкусете паламуда и го завийте във фолиото - останалото е лесно, а вкусният резултат - гарантиран"

Необходими Продукти

  • паламуд - 1 брой (към 2 кг)
  • лук - 3 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 3 броя
  • магданоз - 1 стрък
  • бахар - 1 - 2 зърна
  • дафинов лист - 1 брой
  • вино - 100 мл бяло
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете паламуда и го разтворете. Овкусете го със сол и черен пипер, сложете дафиновия лист и едро натрошения бахар.

Подредете нарязания на филийки чесън, кръгчета лук и домати. Завършете със стръка магданоз и сложете рибата в голяма лист алуминиево фолио.

Полейте с малко вино и струйка зехтин. Затворете рибата и намажете със зехтин и отвън. Завийте рибата на стегнат пакет с фолиото. Изпечете паламуда във фолио на скара или във фурна.

Рейтинг

3.9
53
43
30
22
10
Дай твоята оценка: