Мусака Витамина

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър366127556
07/12/2017
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 097
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените и измити картофи нарежете на тънки овални филийки и ги запържете до полуготовност в загрято олио.

Нарежете дребно спанака, а ориза сварете в подсолена кипната вода с малко мазнина.

Настържете морковите на ренде и ги запържете заедно със скълцания лук до омекване.

Нарежете доматите на филийки и с една част от тях покрийте дъното на подмазнена тава, в която ще приготвите мусаката.

Отгоре разпределете 1/2 от картофите, след това 1/2 от ориза, следват морковите и лука, след това спанакът и магданозът. Продължете с останалия ориз и завършете в другата част картофи и още филии домати за завършек.

Разбийте половината от яйцата с част от прясното мляко и малко сол /при нужда добавете малко вода/. Залейте мусаката и сложете да се пече до апетитен загар.

Направете Бешамел по стандартния начин от мазнина, запържено в нея брашно, разредени с разбитите останали яйца и мляко.

Извадете мусаката, залейте с Бешамела и поръсете настърган кашкавал. Върнете в печката да се запече до зачервяване.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар