Катми по ямболски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
446
375
08/11/2017
"Ти да видиш колко вкусни са се получили, направо няма да повярвате "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 191
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята в малко водичка и прибавете брашното.

Налейте толкова вода, необходима за получаване на гъста като боза тесто. Посолете леко, разбъркайте и покрийте с кърпа да втасва сместа.

Намажете сача с масло, което е смесено с разбития жълтък и малко вода и го загрейте силно. Сипвайте по малко от тестото и печете катмите и от двете страни.

Редете ги в намаслена съд, като всяка готова катма се поръсва с вода и се маже с разтопено масло.

Щом изстинат напълно ги залейте със затопленото мляко и ги покрийте с кърпа, докато го попият и набъбнат.

Тиган за палачинки от две части - 19 см-29%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тиган за палачинки от две части - 19 см
24.00 лв.
17.00 лв.
Виж ››

Иновативен тиган за вкусни и пухкави палачинки!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар