Ezine.bg»Рецепти»Алкохол»Болле от праскови

Болле от праскови

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Болле от праскови1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3-4 бутилки

Необходими продукти

  • праскови - 1 кг
  • пудра захар - 500 г
  • бяло вино - 2 л
  • сода - 2 шишенца
  • коняк - 200 мл или вермут
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете прасковите и ги нарежете на ситни парченца. Поръсете ги с пудрата захар и ги оставете да престоят така за около 3 часа.

След това ги залейте с бялото вино и сложете съда в хладилник или в лед за още 2 часа. Боллето от праскови е готово и при поднасяне трябва да го смесите със содата и коняка.

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: