Пържена бамя

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
678
10
1k
23/08/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 824
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бамя - около 400 г
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • галета - 1/2 ч.ч. или брашно
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л. лют
  • кимион - 1/2 ч.л. млян
  • къри - 1/2 ч.л.
  • олио - за пържене
  • яйца - 1 брой, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете бамята и я бланширайте за няколко минути във вряща подсолена вода. След това я оставете добре да се отцеди и изсъхне от влагата.

Смесете брашното с всички подправки и киселото мляко. Долейте толкова вода, че да се образува кашица, която да може да се закрепи по бамята при овалване.

По желание към панировката добавете и едно яйце. Сипете бамята в панировката и я оваляйте. Изпържете я в силно сгорещена мазнина, след което я отцедете върху решетка. При поднасяне посолете пържената бамя.

Четиристранно кухненско ренде от неръждаема стомана 23 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Четиристранно кухненско ренде от неръждаема стомана 23 см
8.80 лв.
Виж ››

Верен помощник за всяка домакиня - висококачествено ренде с четири различни страни, с чиято помощ ще готвите с лекота

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар