Пържена бамя

23/08/2012
фифи
отфифиНовак
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 400
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • бамя - около 400 г
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • галета - 1/2 ч.ч. или брашно
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л. лют
  • кимион - 1/2 ч.л. млян
  • къри - 1/2 ч.л.
  • олио - за пържене
  • яйца - 1 брой, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете бамята и я бланширайте за няколко минути във вряща подсолена вода. След това я оставете добре да се отцеди и изсъхне от влагата.

Смесете брашното с всички подправки и киселото мляко. Долейте толкова вода, че да се образува кашица, която да може да се закрепи по бамята при овалване.

По желание към панировката добавете и едно яйце. Сипете бамята в панировката и я оваляйте. Изпържете я в силно сгорещена мазнина, след което я отцедете върху решетка. При поднасяне посолете пържената бамя.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар