Панирано пиле с бира

Жоржи
Жоржи
Новак
27/01/2009
"Бирата няма да ни стигне с тази вкусотия "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 171
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се сварява предварително.

Приготвя се специална паста за паниране. За целта се отделят белтъците от жълтъците. Жълтъците се разбиват с част от бирата, след което, като постоянно се бърка, се прибавят брашното, докато се получи гъста каша – ако е необходимо, се прибавя още малко бира.

Белтъците се бият до твърд сняг и се смесват внимателно с кашата.

Прибавя се сол и всичко се бърка плавно до получаване на еднородна смес

Пилето се разделя на порции и се обезкостява. Всяка порция се взема и се потапя от двете страни в пастата.

Пържи се в нагорещена мазнина до златист цвят.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
пацо
пацо
14.07.2011 06:38
Направих си я тази рецепта и ще ви кажа, че ако ви се яде пиле в нещо като бухти е за вас, лично за мене не става.
1
0