Компот от ренглоти

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
126
146
19/08/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции4-5 буркана
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо725
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • ренглоти - 1 кг зрели, но твърди
  • захар - 400 г
  • ябълков сок - общо 1.5 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ренглотите, отделете костилките и ги нарежете на едри парчета.

Напълнете плода в буркани до 3/4 от обема им. Посипете със захар и долейте ябълков сок.

В краен случай може да замените сока с вода. Затворете бурканите и ги стерилизирайте 10 минути при 100 градуса.

Съхранявайте компотите от ренглоти на хладно и тъмно място.

Рейтинг

5 1
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар