Миди с ориз по гръцки

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
568
10
1k
18/08/2012
"Тези миди имат нужда от добре охладено узо или пивко вино, дебела сянка и приятна компания "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 771
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте старателно и почистете мидите. Сипете ги в тенджера и ги залейте с вода. Сложете да се варят около 30 минути на силен котлона. Щом черупките се разтворят, отцедете, охладете и извадете месото на мидите.

Запържете в зехтина ситно нарязания лук и настърганите моркови. Добавете мидите, предварително обелените и настъргани домати, черният пипер, дафиновия лист, сол на вкус и след малко долейте виното.

Оставете да се задушава за 10 минути и прибавете измития и отцеден ориз. Долейте 250 мл топла вода и бъркайте, докато оризът поеме течността.

Прехвърлете ястието в тава и долейте още 2 ч.ч. вода. Разбъркайте и пъхнете да се пече в загряна фурна на 200 градуса.

Поднесете мидите с ориз по гръцки с накълцан пресен магданоз и резени лимон.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
06.06.2018 18:49
Чудесна и много вкусна рецепта! В къщи всички си облизват пръстите!
0
0