Зеленчукова баница с готово тесто

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър16714119
23/10/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 186
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и заедно с почистените гъби и моркови ги нарежете на ситно. Задушете ги в маслото и около 1/3 ч.ч. вода, гответе докато останат на мазнина.

Прибавете обеления и настърган домат, копъра и подправките. В отделен съд разбийте яйцата и ги смесете с настърганото сирене.

Прибавете ги към зеленчуковата смес и разбъркайте. Разделете тестото на две части и разточете от тях 2 кръгли кори.

Сложете едната на дъното на намаслена тава, така че краищата на кората да образуват ръбче по стената на тавата.

Разпределете плънката отгоре и покрийте с втората кора, защипете краищата на двете кори. Набодете баницата на няколко места с вилица и печете в умерено загрята фурна за около 30 минути.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар