ezine.bg»Рецепти»Подправки и Заготовки»Къри»Индийско къри - подправка

Индийско къри - подправка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
601
2k
31
2k
Индийско къри - подправка
10/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.

Необходими Продукти

  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • канела - 2 и 1/2 ч.л.
  • карамфил - 1 ч.л.
  • бахар - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • червен пипер - 4 ч.л. сладък
  • черен пипер - 1 и 1/2 ч.л. стрит
  • синап - 1 ч.л. (горчица)
  • сол - 1 ч.л.
  • пудра захар - 4 с.л.
  • самардала - 2 и 1/2 ч.л. или чубрица
  • бадеми - 4 ч.л. горчиви + 6 ч.л. сладки, настъргани или смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички подправки се смесват в порцеланов и в никакъв случай метален хаван.

Започват да се стриват постепенно, докато станат на гладка каша, което отнема около 30 минути.

Така приготвеното индийско къри съхранявайте в добре затворена кутия или буркан.

В Индия приготвят тази ароматна смес по усет за съотношението на подправките.

По желание може да увеличите или да намалите някоя от съставките.

Използвайте така приготвеното къри за месни, рибни, птичи и зеленчукови ястия.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: