Начин на приготвяне
Фурната се загрява предварително на 230 градуса. Слага се чайник с вода да заври.
Почистете картофките и ги прехвърлете в дълбока тенджера, залейте с вряла вода и варете 5 минути след завирането ѝ отново.
Сипете зехтина в подходяща тава за печене и я пъхнете да се загрее във фурната.
Измийте розмарина и го отцедете, а на измития лимон настържете кората.
Отцедете картофките от водата и ги пуснете в горещия зехтин, като разбъркате, за да се покрият равномерно. Отгоре поръсете със сол, пипер, лимонова кора и розмарина.
Така картофите се пекат около 20 минути или до готовност.
Забележка: За да приготвите тези картофки като истинско изискано ястие, използвайте много дребни пресни картофи. Ако няма такива, използвайте по едри, но ги разполовете или разрежете на 4.