Пиян заек с горчица

EfrosiaEfrosia
Джедай
468
732
10
1k
24/07/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 152
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте заека, подсушете го, порционирайте го и го овкусете със сол и черен пипер. Запържете скълцания лук в олиото. Долейте виното, а след малко и водата.

В друг дълбок съд сложете заешкото да се задушава с с бульона. След като се позадуши, го прехвърлете в съда с виното. Сложете капака и оставете да се задушава за около 40 минути или докато омекне напълно.

Готовото заешко извадете в купа и оставете соса да се вари, докато се редуцира до 2 ч.ч. Отделете 1/4 от соса и го разбийте с горчицата. Върнете сместа в тенджерата при останалият сос при непрекъснато разбиване.

Отделно разтворете нишестето с 1 с.л. вода и разбийте и него към соса. Върнете и заешкото в тенджерата със соса и разбъркайте за няколко минути, докато сосът се сгъсти.

Най-накрая добавете магданоз, сол и ако малко смлян черен пипер и снемете от котлона пияния заек с горчица. Може да поднесете с гарнитура от печени картофи.

Емайлирана овална тава с дръжки и капак-9%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Емайлирана овална тава с дръжки и капак
30.00 лв.
27.20 лв.
Виж ››

Приготвяйте любимите си ястия лесно, удобно и здравословно с нашата емайлирана овална тава. Изработена от висококачествени материали, тя ще бъде новото бижу във вашата кухня. Има удобни дръжки и капак. Овалната тава е мечтата на всяка фурна.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар