Летни гювечета

22/07/2012
"В жегите нищо не ни се хапва, но ще направим изключение за тези ароматни Летни гювечета - тях направо ги обожаваме "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо39 010
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на кръгове почистените чушки и домати, а лука - на едро. Патладжана нарежете на кубчета, посолете го обилно и след 20 минути изплакнете.

В 4 малки гювечета сипете по малко мазнина. Сложете първо ред чушки, след това натрошено сирене, домати, сирене, патладжан и редувайте до горе така. Забодете и по 1 люта чушка по желание.

Между пластовете поръсвайте с малко подправки и мазнина. Сложете капаците на гювечетата и сложете да се пекат в силно загрята фурна до омекване на зеленчуците.

След това извадете от фурната, махнете капаците и чукнете във всяко по едно яйце. Върнете летните гювечета да запекат за няколко минути.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар