Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Майонеза от цели яйца

Майонеза от цели яйца

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Майонеза от цели яйца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Край на съмнителните майонези в магазина - вижте как се прави разкошна домашна майонеза - хем по-вкусна, хем по-лека"

Необходими продукти

  • яйца - 1 бр. прясно
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • масло - 3/4 ч.ч. растително
  • доматено пюре - 1 с.л. (по желание)
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счупете яйцето в сух стъклен или порцеланов съд. Прибавете лимоновия сок и 1 ч.л. сол. Разбийте сместа с миксер до получаване на пяна.

След това на тънка струйка прибавете растителното масло, като разбиването с миксер трябва да продължава.

Когато цялото количество мазнина се поеме, може да добавите доматеното пюре (по желание).

Имайте предвид, че тази майонеза е по-лека, но и по-рядка от класическата. Не може да се съхранява за дълго време.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: