Кетчуп с ябълки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Кетчуп с ябълки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Ако обичате да слагате на всичко кетчуп, какво ще кажете сами да си го приготвите по тази рецепта, в която присъстват и ябълките като съставка?"

Необходими продукти

  • ябълки - 250 г почистени
  • домати - 1 кг
  • лук - 250 г
  • оцет - 150 мл
  • канела - 1 с.л.
  • карамфил - 4 пъпки
  • сол - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • захар - 100 - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и почистете доматите, ябълките и лука, след което ги смелете с месомелачка.

Варете около 20-тина минути сместа, добавете канелата, оцета, счукания карамфил, двата вида пипер, захарта и солта.

Варете сместа на слаб огън докато се сгъсти достатъчно.

Още докато е гореща се насипва в буркани, затваря се и се съхранява на прохладно място.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: