Маслен крем с течен шоколад

15/07/2012
Шоколадка
отШоколадкаНовак
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене10 мин.
  • Общо35 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 926
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото добре и добавете към него пресятото какао със захарта на части при непрекъснато разбиване.

Добавете сухия белтък (meringue powder) и солта и продължете да разбивате за още 1 мин. Следва да добавите прясното млякото, ликьора, ванилията.

Започнете да добавяте леко разтопения и охладен течен шоколад, направен на ганаш с разбитата сметана - разтопете леко шоколада, оставете да се охлажда и през това време разбийте на пухкав сняг сметаната.

Смесете внимателно студения шоколад със сметаната и след това получения ганаш разбъркайте на части към крема.

Количествата за крема са много, защото се използва за големи торти. При нужда може да намалите количествата на половина. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 6
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар