Маслен крем с течен шоколад

EfrosiaEfrosia
Джедай
480
1k
10
1k
Маслен крем с течен шоколад
15/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Сготви10 мин.
Общо35 мин.

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото добре и добавете към него пресятото какао със захарта на части при непрекъснато разбиване.

Добавете сухия белтък (meringue powder) и солта и продължете да разбивате за още 1 мин. Следва да добавите прясното млякото, ликьора, ванилията.

Започнете да добавяте леко разтопения и охладен течен шоколад, направен на ганаш с разбитата сметана - разтопете леко шоколада, оставете да се охлажда и през това време разбийте на пухкав сняг сметаната.

Смесете внимателно студения шоколад със сметаната и след това получения ганаш разбъркайте на части към крема.

Количествата за крема са много, защото се използва за големи торти. При нужда може да намалите количествата на половина.

Рейтинг

5 6
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: