Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Чешки пържени кюфтета

Чешки пържени кюфтета

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
2965906
Чешки пържени кюфтета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • свинско месо - 250 г микс с говеждо, смляно
  • белтък - 1 бр.
  • лук - 1 парче
  • чесън - на вкус
  • брашно - 1 лъжичка
  • хляб - 30 г
  • галета - 2 с.л.
  • черен пипер - смлян
  • сол
  • майорана
  • масло - за пърженето
  • за овалване
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • брашно
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хляба, който трябва да е стар, начупете на парченца, намокрете, отцедете леко и бъркайте с каймата, белтъка, скълцания лук, счукания чесън. Добавете и брашното, галетата, подправките и сол на вкус. Сместа се омесва хубава с 2 с.л. вода.

За панировката разбийте яйцето с млякото.

Оформете от сместа плоски кюфтета и ги овалвайте в брашно, млечно-яйчената смес и галета. Изпържете ги от двете страни в олио.

Поднесете готовите кюфтета със салата по избор или картофено пюре.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: