Зелен фасул яхния с картофи

14/07/2012
Валена
отВаленаНовак
"Не разваляйте вкусната постна яхния със зелен фасул с месо - най-добре прибавете няколко картофки и хапнете с апетит "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции4-6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо15 423
  • Преглеждания за месеца324
  • Преглеждания за седмицата65
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият фасул се почиства, измива и нарязва едро. Нарязват се всички останали зеленчуци, като доматите се настъргват и се отделя люспата.

Олиото се загрява в тенджера и лукът се запържва за кратко. Добавя се зеления фасул и се запържва още 2-3 минути. Следва червения пипер и се разбърква енергично.

Добавят се веднага и настърганите домати или готов доматен сок). Долива се малко водичка и ястието се оставя да ври на слаб огън до полуготовност.

Щом зеления фасул е наполовина готов, се добавят картофите, морковите и нарязаните скилидки чесън. На вкус се добавят черен пипер и сол и яхнията се оставя да ври, докато картофите и фасулът са сготвени.

Размива се брашното с малко вода или сос от яхнията и се добавя към яденето, като продължава да се бърка. Щом яхнията от зелен фасул и картофи се сгъсти, добавете нарязания копър и снемете от котлона. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар