Пилешка запеканка

Fat BertaFat Berta
Джедай
353548501k
Пилешка запеканка
11/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилето и дробчетата да се сварят до готовност, като във водата добавите 1 дафинов лист, салвията и няколко зърна черен пипер. Ако дробчетата са готови преди пилешкото, извадете ги с решетъчна лъжица.

Свареното пиле оставете да изстине и го обезкостете, като премахнете и кожата. По желание може да използвате и нея. Нарежете или накъсайте пилешкото на дребни парченца заедно с дробчетата.

Скълцайте гъбите ситно и ги задушете в сгорещеното масло заедно със скълцания лук. В подмазнена тава смесете пилешкото месо, дробчетата, лука и гъбите и ситно нарязания магданоз, майораната и малко сол, черен и бял пипер.

Разбийте яйцата с киселото мляко, добавете кашкавала и още малко бял пипер на вкус. Сипете заливката върху пилешкото. Сложете да се изпече в предварително загряна на 200 градуса фурна до готовност.

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: