Начин на приготвяне
Сложете пилето и дробчетата да се сварят до готовност, като във водата добавите 1 дафинов лист, салвията и няколко зърна черен пипер. Ако дробчетата са готови преди пилешкото, извадете ги с решетъчна лъжица.
Свареното пиле оставете да изстине и го обезкостете, като премахнете и кожата. По желание може да използвате и нея. Нарежете или накъсайте пилешкото на дребни парченца заедно с дробчетата.
Скълцайте гъбите ситно и ги задушете в сгорещеното масло заедно със скълцания лук. В подмазнена тава смесете пилешкото месо, дробчетата, лука и гъбите и ситно нарязания магданоз, майораната и малко сол, черен и бял пипер.
Разбийте яйцата с киселото мляко, добавете кашкавала и още малко бял пипер на вкус. Сипете заливката върху пилешкото. Сложете да се изпече в предварително загряна на 200 градуса фурна до готовност.