ezine.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Сполучлив тутманик

Сполучлив тутманик

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k3k9k
24/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Любимата семейна закуска, която приготвяме често и с удоволствие!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресятото два пъти брашно се смесва със содата. Прави се кладенче и в него се поставя солта.

В отделен съд се разбъркват киселото мляко и 3 яйца, прибавя се мазнината и захарта. Тази смес объркваме с брашното, като се прибавя вода, докато се получи меко тесто. Меси се докато тестото се изглади и започват да се появяват мехурчета и да се отделя от съда.

От тестото се отделят топки и от тях се правят дебели кори. Нареждат се три кори една върху друга, като между тях се слага мас. Кората се разтегля с формата на тавата, маже се с мазнина и се ръси обилно със сирене. Прави се втора кора по същия начин.

Така подредените кори се притискан с пръсти , като отгоре се оставят следи. Намазва се с мазнина и яйце.

Пече се тутманика в умерена фурна за 30-40 мин.

Рейтинг

4.4
57
44
32
20
10
Дай твоята оценка: