Начин на приготвяне
Обелете целите глави лук и ги сварете във вряща подсолена вода до полуомекване. Извадете го с решетъчна лъжица и оставете да се охлади.
Отрежете капачетата на лука и внимателно издълбайте сърцевината с лъжичка. Накълцайте я на ситно и задушете в сгорещения зехтин заедно с ориза. Овкусете с черен пипер, червен пипер, чубрица и сол.
Прибавете запечените на сух тиган кедрови ядки. Щом оризът набъбне, сипете половината доматена паста и разбъркайте добре.
Напълнете с тази смес издълбаните глави лук, сложете в намазнена тава, полейте със зехтин и останалата доматена паста, която е разбита с 1 к.ч. вода. Покрийте съда с фолио и печете до готовност.