Пълнен лук с кедрови ядки и ориз

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
309
288
12/07/2017
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо236
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • лук - 5 глави
  • зехтин - 3 с.л.
  • ориз - 3 с.л. + още 2 с.л. за поливане
  • доматена паста - 6 с.л.
  • чубрица - 1 щипка
  • кедрови ядки - 2 ч.л. (наситнени)
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете целите глави лук и ги сварете във вряща подсолена вода до полуомекване. Извадете го с решетъчна лъжица и оставете да се охлади.

Отрежете капачетата на лука и внимателно издълбайте сърцевината с лъжичка. Накълцайте я на ситно и задушете в сгорещения зехтин заедно с ориза. Овкусете с черен пипер, червен пипер, чубрица и сол.

Прибавете запечените на сух тиган кедрови ядки. Щом оризът набъбне, сипете половината доматена паста и разбъркайте добре.

Напълнете с тази смес издълбаните глави лук, сложете в намазнена тава, полейте със зехтин и останалата доматена паста, която е разбита с 1 к.ч. вода. Покрийте съда с фолио и печете до готовност.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар