Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пълнен лук»Пълнен лук с кедрови ядки и ориз

Пълнен лук с кедрови ядки и ориз

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Пълнен лук с кедрови ядки и ориз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • лук - 5 глави
  • зехтин - 3 с.л.
  • ориз - 3 с.л. + още 2 с.л. за поливане
  • доматена паста - 6 с.л.
  • чубрица - 1 щипка
  • кедрови ядки - 2 ч.л. (наситнени)
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете целите глави лук и ги сварете във вряща подсолена вода до полуомекване. Извадете го с решетъчна лъжица и оставете да се охлади.

Отрежете капачетата на лука и внимателно издълбайте сърцевината с лъжичка. Накълцайте я на ситно и задушете в сгорещения зехтин заедно с ориза. Овкусете с черен пипер, червен пипер, чубрица и сол.

Прибавете запечените на сух тиган кедрови ядки. Щом оризът набъбне, сипете половината доматена паста и разбъркайте добре.

Напълнете с тази смес издълбаните глави лук, сложете в намазнена тава, полейте със зехтин и останалата доматена паста, която е разбита с 1 к.ч. вода. Покрийте съда с фолио и печете до готовност.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: