Начин на приготвяне
Смесете в купа брашното, какаото, бакпулвера и ванилията. Разтопете маслото и натрошените 150 г шоколад на водна баня при непрекъснато бъркане.
Отделно разбийте много добре яйцата и захарта на пухкав крем и леко добавете шоколадовата смес, която е поохладена. Объркайте внимателно и добавете тази смес към брашняната.
Разбъркайте добре с дървена лъжица, докато се получи гъсто и лепкаво тесто. Най-накрая добавете и шоколадовия чипс/натрошен шоколад.
Гребвайте по 1 лъжица от тестото и оформяйте бисквитите в тава с хартия за печене на разстояние една от друга.
Сложете двойношоколадовите бисквити да се пекат за около 13 минути в загряна на 170 градуса фурна.
Внимавайте да не ги препечете, защото трябва да останат влажни. Готови са, когато се появят пукнатини отгоре и повърхността им стане твърда.