Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Двойношоколадови бисквити

Двойношоколадови бисквити

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Двойношоколадови бисквити1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
15-20 бр.
"Кодово наименование Двойношоколадови бисквити. Предназначение Само за най-любимите ни хора"

Необходими продукти

  • шоколад - 150 г натурален
  • масло - 110 г
  • яйца - 2 броя
  • захар - 200 г
  • брашно - 130 г
  • какао - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1 прахче или капки есенция
  • шоколад - 1 ч.ч. шоколадов чипс или натрошен шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа брашното, какаото, бакпулвера и ванилията. Разтопете маслото и натрошените 150 г шоколад на водна баня при непрекъснато бъркане.

Отделно разбийте много добре яйцата и захарта на пухкав крем и леко добавете шоколадовата смес, която е поохладена. Объркайте внимателно и добавете тази смес към брашняната.

Разбъркайте добре с дървена лъжица, докато се получи гъсто и лепкаво тесто. Най-накрая добавете и шоколадовия чипс/натрошен шоколад.

Гребвайте по 1 лъжица от тестото и оформяйте бисквитите в тава с хартия за печене на разстояние една от друга.

Сложете двойношоколадовите бисквити да се пекат за около 13 минути в загряна на 170 градуса фурна.

Внимавайте да не ги препечете, защото трябва да останат влажни. Готови са, когато се появят пукнатини отгоре и повърхността им стане твърда.

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: