Домашен нуга крем

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
288
317
5
789
20/06/2012
"За сладките мигове със семейството - домашен нуга крем "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 182
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете суровите лешници и орехи в съд тиган за няколко минути, докато си пуснат аромата. Сипете ги бързо в студена чиния и ги оставете напълно да изстинат. С помощта на кърпа ги претрийте, за да паднат обвивките на ядките.

Блендирайте или пюрирайте ядките, захарта и ванилената захар, докато се получи фина маса. Хубаво объркайте фината смес в какаото.

Загрейте сметаната в съд на котлона и добавете натрошения шоколад. Бъркайте, докато се разтвори напълно.

Шоколадовата смес оставете леко да изстине и я объркайте към сместа с ядките и какаото.

Разбърквайки често, оставете получения крем напълно да изстине. Прехвърлете в подходящ съд или буркан и приберете в хладилник.

Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
6.28 лв.
Виж ››

Голяма и много удобна за готвене купа миксер. Разбийте сместа ръчно или с помощта на пасатор - и по двата начин няма да има пръски наоколо. Купата миксер има двоен капак и силиконови крачета за стабилност при разбъркване.

Рейтинг

5 5
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар