Домашен нуга крем

20/06/2012
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър36697208
"За сладките мигове със семейството - домашен нуга крем "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене10 мин.
  • Общо30 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 041
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете суровите лешници и орехи в съд тиган за няколко минути, докато си пуснат аромата. Сипете ги бързо в студена чиния и ги оставете напълно да изстинат. С помощта на кърпа ги претрийте, за да паднат обвивките на ядките.

Блендирайте или пюрирайте ядките, захарта и ванилената захар, докато се получи фина маса. Хубаво объркайте фината смес в какаото.

Загрейте сметаната в съд на котлона и добавете натрошения шоколад. Бъркайте, докато се разтвори напълно.

Шоколадовата смес оставете леко да изстине и я объркайте към сместа с ядките и какаото.

Разбърквайки често, оставете получения крем напълно да изстине. Прехвърлете в подходящ съд или буркан и приберете в хладилник. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 4
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар