Начин на приготвяне
Не е трудно да приготвите пилаф с гъби по арабска рецепта.
Нарежете лука на ситно. Загрейте половината от маслото и запържете лука, докато стане прозрачен.
Сипете булгура и пържете 3 минути, като често разбърквате. Добавете бульона и щом заври, намалете котлона, похлупете съда и оставете на тих огън, докато булгурът поеме течността - 10-15 минути.
Междувременно почистете и нарежете гъбите. Измийте магданоза и го накълцайте, отделете го. Загрейте зехтина в тиган и запържете гъбите. Овкусете ги със сол и пипер.
Сипете ги заедно със сока от съда при булгура, сложете капака и продължете да варите. Сложете филираните бадеми в тиган на умерен огън за 1-2 минути, добавете и нарязаните лешници. Запечете до леко покафеняване.
Щом булгурът е напълно готов, сипете и останалото масло, ядките и магданоза. Разбъркайте готовия пилаф и овкусете с още сол и пипер, ако е необходимо.
Остава ни само да се насладим на нашия пилаф с булгур.