Пилаф с гъби

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Пилаф с гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • булгур - 350 г
  • бульон - 850 мл
  • гъби - 225 г микс (кладница, печурки)
  • масло - 120 г
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 1 с.л.
  • магданоз - 1 малка връзка
  • бадеми - 50 г филирани
  • лешници - 50 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Не е трудно да приготвите пилаф с гъби по арабска рецепта.

Нарежете лука на ситно. Загрейте половината от маслото и запържете лука, докато стане прозрачен.

Сипете булгура и пържете 3 минути, като често разбърквате. Добавете бульона и щом заври, намалете котлона, похлупете съда и оставете на тих огън, докато булгурът поеме течността - 10-15 минути.

Междувременно почистете и нарежете гъбите. Измийте магданоза и го накълцайте, отделете го. Загрейте зехтина в тиган и запържете гъбите. Овкусете ги със сол и пипер.

Сипете ги заедно със сока от съда при булгура, сложете капака и продължете да варите. Сложете филираните бадеми в тиган на умерен огън за 1-2 минути, добавете и нарязаните лешници. Запечете до леко покафеняване.

Щом булгурът е напълно готов, сипете и останалото масло, ядките и магданоза. Разбъркайте готовия пилаф и овкусете с още сол и пипер, ако е необходимо.

Остава ни само да се насладим на нашия пилаф с булгур.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: