Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Маслен кейк по уелски

Маслен кейк по уелски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Маслен кейк по уелски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Не пестете маслото, това е маслен кейс. Запретвайте ръкави и заедно да изпечем тази вкусотия"

Необходими продукти

  • брашно - 175 г с бакпулвер
  • масло - 100 г (със стайна температура)
  • яйца - 3 бр. големи
  • пудра захар - 85 г
  • стафиди - 50 г
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • За глазурата
  • кафява захар - 2 с.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • масло - 40 г със стайна температура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. Намажете с малко масло кръгла тава и покрийте с хартия за печене. Разбийте останалото масло с пудрата захар в купа с помощта на миксер. Трябва да се получи пухкава и лека смес.

Прибавете едно по едно яйцата, след това постепенно сипете и брашното. Добавете млякото и стафидите и смесете много хубаво.

Разстелете полученото тесто в тавичка и печете за 15-20 минути или до получаването на златист цвят. За приготвянето на глазурата, сложете маслото в купа заедно с канелата и захарта, разбъркайте добре.

Щом кейкът е готово, извадете го от фурната и намажете с глазурата. Оставете да престои докато маслото попие, след това го извадете от тавата на го нарежете.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: