Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени домати»Пълнени домати с пилешко месо и яйце

Пълнени домати с пилешко месо и яйце

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Пълнени домати с пилешко месо и яйце2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Вкусни и ефектни предясти, с които ще блеснете като истински мастър шеф пред гостите"

Необходими продукти

  • домати - 8 бр. средно големи
  • моркови - 1 бр. настърган
  • пилешко месо - 200 г ситно смляно
  • пащърнак - 1 настърган корен
  • лук - 1 ситно нарязана глава
  • олио - 2 с.л.
  • целина - 1 настърган корен
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • сметана - 1 ч.ч.
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете капачетата на доматите и с помощта на лъжичка изгребете вътрешността им. Посолете и ги обърнете, за да се изцедят от течността.

За пълнежа задушете лука в олиото. Щом омекне лукът добавете месото, пащърнака, моркова и целината.

Подправете с розмарин и запържете до омекване на зеленчуците, като разбърквате често, за да не загорят. Напълнете доматите с получната смес.

Разбъркайте яйцето с магданоз и сметаната и залейте доматите. Печете доматите в загрята на 220 градуса фурна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: