Начин на приготвяне
Почистваме пилешкото филе от ципите и го слагаме в леко подсолена вода да се свари.
През това време си почистваме доматите и моркова и стържем на ренде.
Лука нарязваме на ситно. Щом пилешкото филе се свари, отделяме от котлона и оставяме да се охлади, нарязваме на ситни парченца.
В тенджерка загряваме малко мазнина, задушаваме лука. Добавяме почистения и измит ориз, настърганите домати и морков.
Наливаме от бульона в, който сме варили пилешкото филе.
Варим пилешкото с ориз до готовност. Малко преди да отнемем от котлона, добавяме нарязаното на ситно пилешко филе и ситно нарязания магданоз.
Добавяме бучка масло и разбъркваме.
Пилешкото месо с домати и ориз за бебе е подходящо за деца над 10 месеца.