Начин на приготвяне
Оставете ваниловия сладолед да се поразтопи.
От листа бутер тесто изрежете овална форма, която да покрива дъното и стените на овална форма. Сложете го да се запече в умерено загряна фурна, след което го охладете напълно.
Плодовете пасирайте, прецедете през цедка, за да отстраните малките зрънца и разбъркайте със захарта. Объркайте плодовото пюре с разтопения сладолед и разбийте добре сместа с ромовата есенция.
Сладоледената смес сипете върху тестото. Пъхнете в камера за няколко часа да се замрази сладоледа.
Сложете желатина да набъбне в нужното количество студена вода. След което го разтопете в малко сгорещен плодов сок по избор.
Подредете плодовете върху замръзналия сладоледен пай и залейте с охладения, но още течен желатин. Отново сложете в камерата за няколко часа, след което може да поднесете. Съхранявайте сладоледената пай-торта в камерата.