Начин на приготвяне
Пуснете фурната да загрява на 200 градуса. Покрийте дъното на форма с размери 20х30 см с намазнена двустранно хартия за печене. Вместо с брашно поръсете с какао и отърсете, за да се разпредели равномерно.
Разбийте на гладък и пухкав крем яйцата със захарта, постепенно добавяйте брашното и накрая маслото. Щом сместа се хомогенизира добавете и какаото, еспресото и ликьора. Сипете във формата и изпечете блата.
За муса разбийте жълтъците от яйцата със захарта, докато захарта се разтопи напълно. Разтопете шоколада и разбийте сметаната. Разбийте бързо 1/2 от сметаната и целия шоколад с яйчната смес, а после бавно объркайте с останалата сметана. Отделно разбийте белтъците на твърд сняг и ги объркайте към крема.
Изрежете 2 блата от изпечения и охладен блат. Напоете ги с малко ликьор и ги слепете с муса. Отгоре намажете цялата торта с муса. Оставете тортата за няколко часа в хладилник, за да се втвърди муса.
След това смесете всички съставки за топинга в съд на водна баня, докато шоколадът се разтопи. Снемете от котлона и бъркайте, докато топингът се охлади и втвърди леко. Намажете охладената шоколадова торта с ликьор с него. Украсете празничната торта по желание и сложете за още няколко часа в хладилник.