Домашно Лимончело

Шоколадка
Шоколадка
Новак
09/06/2012
"Усетете духа и романтиката на Италия с това ароматно домашно лимончело "
Приготвяне60 мин.
Готвене10 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 014
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре и подсушете лимоните. Остържете жълтата от бялата част на кората внимателно.

Сложете корите в стъклен съд с капак и залейте с водка. Сложете плътно капака и оставете съда на тъмно и хладно място за 1 месец.

След изтичането на 30-те дена направете захарен сироп, като сипете захарта в тенджера, доливате водата и загрявате на умерена температура на котлона.

Щом захарта се разтопи, оставете сиропът да се охлади на стайна температура. След това добавете към водката и лимоновите кори. Отново добре похлупете съда и оставете на хладно и тъмно място за 7 дни.

След това прецедете течността и разпределете в бутилки. Съхранявайте ги на студено място. Получават се около 3 л лимончело.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар