Начин на приготвяне
Разбийте всички съставки заедно за палачинките, като най-накрая добавяйте постепенно брашното и бъркайте до хомогенност.
Загрейте малко масло с подходящ тиган с незалепващо покритие. Сипвайте по черпак от палачинковото тесто и разстелете палачинката. Изпечете палачинките от двете страни и ги подреждайте една върху друга.
Почистете ягоди и ги измийте добре. Нарежете ги на малки парченца и в огнеупорен съд ги поръсете със захарта. Сложете на умерен огън и оставете да врат, докато сиропът започне да се сгъстява, като добавите и 2 щипки канела.
Загърнете част от ягодовия сос в палачинките. Подредете ги в подходяща чиния и ги поднесете поляни с ягодовия сос. По същия начин може да приготвите и малинов сос.