Свинско руло в сметана и мляко

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
591
1k
31
2k
07/06/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене210 мин.
Общо230 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 222
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинското, добре го подсушете и от външната страна го нарежете по повърхността с остър нож на решетка.

Посолете го и го поръсете равномерно с черен пипер. Пресовайте чесъна, объркайте го с малко зехтини горчица и намажете рулото. Навийте го и го завържете стегнато със здрав конец.

Цялото руло се запържва в дълбок огнеупорен съд в сгорещена мазнина равномерно, от всички страни. Долейте в съда сметаната и прясното мляко (топли), който трябва да стигат до половината на месото.

При нужда добавете още мляко и сметана. Прибавете в соса подправките - сол, черен пипер, дафинов лист, натрошен розмарин.

Съдът се премества за загряна на 180 градуса фурна и се пече 3 часа, като на всеки 30 минути се обръща, за да се изпече равномерно.

Изпеченото свинско отделяме от соса. Преливаме го в съд и го слагаме да кипне на котлона. Оставете го да къкри, докато се редуцира течността и леко се сгъсти.

Свинското руло се реже на парчета или се накъсва и се поднася полято с млечния сос.

Комбиниран двустранен чук за крехко месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комбиниран двустранен чук за крехко месо
3.49 лв.
Виж ››

Когато не става с добро, опитайте с комбиниран чук за месо - страхотен е за всякакви пържоли.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар